Bakom Minimeringsmästarna 2017 står Ale kommun, Borås Energi och Miljö, Göteborgs Stad genom Bostadsbolaget och Kretslopp & vatten, Härryda kommun, Kungsbacka kommun, Kungälvs kommun, Lerums kommun, Marks kommun och Svenljunga kommun.  Arbetet koordineras av Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) med stöd från Västra Götalandsregionen. Projektet är en del av det långsiktiga projektet ”Räkna till 10” som utgår från den regionala avfallsplanen A2020.

 

Senaste Nytt

Äldsta plagg

Efter lite fundering kom jag på att min skönagröna shorts är mitt äldsta plagg! Jag köpte de när jag var på ett kulturläger i Slovenie i en andrahandsbutik. Det är nu 22 år sedan och jag gissar att shortsen var mer en fyra år gamla när jag köpte dem. Så fint hur de håller! Job  

Hempysslade presenter och kvarngrynspilaff

Johannas och mitt gudbarn  fyllde år under februari och som jag berättade tidigare har vi gjort små askar för dem av cornflakespaket och en gamla karta. Och våra söner täljde små fiskar från träbitar som låg kvar. Nu har askarna och fiskarna kommit fram och de födelsedagsbarnen var mycket lyckliga med dem! En annan tanke som vi hade angående matsvinnstemat är alla dessa paket med olika korn, couscous, bulgur, matvete, etc. som stå och samlar damm i allas skafferi. Vi har bestämt oss för att vi ska försöka använda upp alla vara gamla förpackningar med olika baljväxter och dyl. och vi sammanställer nu varje vecka en matsedel för veckan utgående från maten som vi har i skafferiet. Vi har börjat […]